Какво влияе върху качеството на трислойният паркет 

Паркети


Актуално

Годишен отпуск август 2020г.

Уважаеми клиенти, бихме искали да Ви уведомим, че във връзка с предстоящия планов годишен отп...

Предприети мерки срещу Covid-19 в магазини за паркет Homefloors

Уважаеми клиенти,    В предвид извънредното положение за защита от COVID-19 eки...

Трислоен паркет с фаска

Трислойният паркет е екологично чисто покритие от естествен материал. Той е направен от европейск...

Новини-Паркети HoMEFLOORS

Какво влияе върху качеството на трислойният паркет

Качествено естествено изсушената дървесина изобщо не трябва да реагира на промените във времето. По повърхността на ламелите лакът не трябва да се напуква и да образува пукнатини. Дълбоко изсушената дъска не реагира на включването на отопление в стаята. Естествено, такава марка паркет има висока цена.

При залепване на паркетни слоеве се използва голямо количество лепило. Професионалните производители използват маркови лепила които да не вредят на здравето и да дават дълготрайност на паркета. Но такова производство е скъпо, затова много фабрики/турски и китайски/ спестяват от лепило или дават предпочитание на евтините модели. Такова нискокачествено лепило не само ще причини вреда на здравето, но и няма да даде здравина на паркета. Също така тази нискокачествена технология се счита за първата причина за скърцането на положения под. Недостатъчното количество лепило може да доведе до изпадане на ламелата или отделяне на горния слой фурнир.

Качеството на лака и маслото, които се нанасят върху паркета, също е важно не само за красотата, но и за здравето. Проверка на технологията и безопасността на лака визуално не е възможно. Покритието влияе върху общата цена на подовата плоскост. Когато дъската е покрита с евтин лак, тя бързо се надраска и износва. Не можете да проверите колко слоя са нанесени върху паркета. Всичко зависи от съвестта на производителя. Но понякога 3 слоя висококачествен лак заменят 12 слоя евтино и вредно покритие.

Изборът на подови настилки е много отговорно и важно събитие. Има аспекти, на които трябва да обърнете специално внимание. Потребителят много рядко се сблъсква с покупката на подови настилки, така че не може да даде точен отговор дали е направил избора си правилно. В интернет почти няма рецензии за това. Няма точни данни на коя марка да се даде предпочитание. До голяма степен много хора просто се радват, че са намерили алтернатива на линолеум и ламинат, така че всъщност не обръщат внимание на правилното качество на новия материал. Има оплаквания от скърцане, докато се разхождате върху положения паркет, но това най-често се характеризира с некачествена основа под него. Преди да закупите трислоен паркет, внимателно проучете всички предимства и недостатъци на неговото производство и след това направете правилния избор.