Античен паркет в интериора 

Паркети


Актуално

Предприети мерки срещу Covid-19 в магазини за паркет Homefloors

Уважаеми клиенти,    В предвид извънредното положение за защита от COVID-19 eки...

Трислоен паркет с фаска

Трислойният паркет е екологично чисто покритие от естествен материал. Той е направен от европейск...

Дървесина за паркет

Външният вид е най-важното нещо, на което клиентът първо обръща внимание при изборът му на подово...

Новини-Паркети HoMEFLOORS

Античен паркет в интериора

През последните години потребителският интерес към състареният паркет е нараснал. Това се обяснява с факта, че такова подово покритие придава на интериора специална жар. Състареният паркет в модерния интериор изглежда луксозен, уникален и елегантен. Не се нуждае от специални грижи. Стаята, чийто под е положен с античен паркет, има специална атмосфера.
 
 
 
Какво е характерно за този тип подови настилки?
 
Състареният паркет обикновена се изработва от естествен дъб. Дъбовата дървесина е по-устойчива на промени в температурата и влажността в сравнение с екзотичните видове. Влажността и температурните условия в помещенията на нашата климатична зона са естествени за дъба, докато за екзотичното дърво е необходимо да се поддържа определена влажност.
 
 
 
Сред предимствата на състарената дъбова настилка също могат да бъдат разграничени:
 
-екологичност;
 
-световна тенденция в интериорния дизайн;
 
-естествената красота на дървото.
 
Характеристика на естествения дъб е стабилността, а върху състарения паркет дори малките механични повреди ще изглеждат естествено. Покритието може да бъде поставено в хол, офис, залата и дори кухня.
 
 
 
Защо състареният дъбов под е толкова популярен?
 
-подовата настилка прави стаята специална, придава на интериора изтънченост, изтънченост и оригиналност.
 
-материалът помага да се създаде уютна атмосфера в къщата, той има засилени звукоизолационни и топлоизолационни свойства.
 
-античният паркет има много възможности за обработка, нюанси и текстури, може да се използва за довършване на пода в интериор, направен във всеки модерен стил.
 
 
 
Има ли особености при монтаж на състарен паркет?
 
Паркетната дъска от естествен дъбов антик може да бъде подредена върху стар дървен под, замазка, шперплат. Всяка технология има свои собствени характеристики и предимства:
 
-полагането на покритието върху всяка основа се извършва след цялостната му подготовка - пукнатини, ями, празнини се отстраняват върху замазката, шперплатът се шлайфа внимателно
 
-паркетната дъска е фиксирана към основата с лепило
 
Всеки метод на инсталация има своите плюсове и минуси. Консултантите ни са готови да разкажат подробно за тях. Във фирмата можете не само да получите професионални съвети, но и да поръчате монтаж на античен паркет.
 
Можете да поръчате състарен паркет от нас според вашия проект или да изберете една от многото опции в каталога ни.